Slider

Panduit

Panduit a világ egyik vezető többek között ipari kábel menedzsment eszközöket gyártó vállalata. Kiemelten fontos számukra a folyamatos fejlesztés, aminek alapja a felmerülő vevői igények. Ezért folyamatosan figyelik a piac változásait, hogy a ügyfeleinek felmerülő kihívásaira a legmegfelelőbb megoldást nyújtsa. Panduit-ot 1955-ben alapította Jack E. Caveney. A kezdetekben kábelcsatornák gyártásával foglalkoztak, amelyek Panduct márkanéven váltak ismerté. Később folyamatosan bővítették a termékportfóliójukat: fém kábelkötözőkkel (rozsdamentes acél és almínium), műanyag kábelkötözőkkel (egyszerű, UV álló, sav álló...stb), kábeltartó megoldások, kábelrenezők...stb.

Termékek

Fém kábelkötegelők és kiegészítők

Panduit fém kábelköteglő vagy kábelkötöző termék portfóliója igen széles körű, hogy bármilyen ipari felhasználáshoz megtalálható legyen a legmegfelelőbb megoldás.

Anyag szerint 3 féle fém kábelköteglő és kábeltartó érhető el:
 • AISI 304, EN 1.4301 szabvány szerinti rozsdamentes acél kábelkötegelők
  • Amelyek ajánlottak általános ipari felhasználásra.
 • AISI 316, EN 1.0144 szabvány szerinti rozsdamentes acél kábelkötegelők.
  • Amelyek ajánlottak olyan ipari környezetben, ahol a korózió veszély kiemelten fennálhat. Például olyan környezetben, ahol a kötegelt eszköz folyamatosan ki van téve víz, vízgőz, légnedvesség hatásainak (járműalvázak, bányák, olajfurószigetek, hajók...stb. Ez aZ AISI 316, EN 1.0144 rozsdamentes acél kábelkötegelők elérhetőek poliészter teljes vagy nylon 11 részleges köpennyel. Ezzel biztosítva egyrészt a felhasználó védelmét az esetleges sérülésekkel szemben, másrész a különböző féle fémek között fellépő korózió elleni védelmet.
 • Alumínium kábelköteglők
  • Remekül alkalmazható tartós kábeljelölésre, kábelhez tartozó fontosabb információk megadására kombinálva a Pan-Aluminium jelölő táblákkal vagy egyszerű színek szerinti kábeljelölésre. Elérhető 5 féle standard színben: natúr, feketek, piros, sárga, zöld, kék. Az alumínium kábelkötegelő védelmet biztosít a különböző féle fémek között fellépő korózió ellen.

Felhasználási jelleg szerint 3 féle kábelkötegelő széria áll rendelkezésre:
 • MLT széria sima kábelkötegelők ajánlottak általános ipari környezetben történő felhasználásra, amíg a köpenyes kábelkötegelők ajánlottak kifejezetten korozió vagy egyéb kémiai veszélynek kitett környezetben történő felhasználásra. 
 • MRT / MRS széria ajánlott lekerekített és kifejezetten sima felületen történő rögzítésre. A speciális kötegelőfej kialakításnak köszönhetően egységes tartóerőt biztosít a hurok teljes ívén.
 • MB kötegelőpánt és MT kötegelőfej széria ajánlott olyan felhasználsi körben, ahol több féle hosszúságban történnek kábelkötegelők felhasználásra és fontos a rugalmas és gyors megoldás. Az előre feltekercselt kötegelőpántból tetszőleges hosszúság vágható majd a kötegelőfejjel összeállítható a kész kábelkötöző.

MLT széria

Image

MLTFC köpenyes széria

Image

MRT széria

Image

MB kötegelőpánt

Image

MT kötegelőfej

Image

Kötegelő szerszámok

Image
Cikkszám
Leírás / Anyag
Szélesség
Hosszúság
Fém kábelkötegelő / 304 acél
4,6 mm
201 mm
Fém kábelkötegelő / 316 acél
7,9 mm
838 mm
Fém kábelkötegelő / 316 acél
4,6 mm
835 mm
Fém kábelkötegelő / 304 acél
7,9 mm
362 mm
Fém kábelkötegelő / 304 acél
15,9 mm
434 mm
Fém kábelkötegelő / 316 acél
15,9 mm
754 mm
Köpenyes fém kábelötegelő / 316 acél
7,9 mm
362 mm
Köpenyes fém kábelkötegelő / 316 acél
15,9 mm
754 mm
Fém kábelkötegelő / 304 acél
7,9 mm
711 mm
Kötegelőpánt / 304 acél
7,9 mm
egyedi
Kötegelőfej / 304 acél
7,9 mm
egyedi
Fém kábelkötegelő / 304 acél
7,9 mm
447 mm
Kábelkötegelő szerszám
-
-